Foto: Weland.

Nov 15, 2017

Smålandsföretaget har nu Sveriges modernaste maskinlinje i sin klass


Här stansas, klipps, formas, bockas och slutligen staplas detaljerna på pall. Helt automatiskt i ett enda flöde.

Weland AB har investerat i en ny produktionslinje med stans- och panelbockningsmaskin. Det är den enda i sitt slag och Sveriges modernaste maskinlinje i sin klass. I maskinlinjen kan detaljer i ett och samma flöde stansas, klippas, formas, bockas och slutligen staplas på pall. Helt automatiskt. Jämfört med traditionell tillverkning ger flödet högre kapacitet, samtidigt som det är kostnadseffektivt och tidsbesparande.

Högre kapacitet

Maskinlinjen bearbetar coils (plåtrullar), vilket minimerar spill eftersom att klipplängden på plåten kan optimeras. Linjen lämpar sig för serietillverkning och idag tillverkas detaljer som butiksinredning, hyllsystem, verktygsväggar och brickplåtar i maskinen. Ju större och otympligare detalj, desto större anledning att serietillverka i Welands nya maskinlinje.

- Med den nya maskinlinjen har vi ökat kapaciteten och styrkan i vår redan kraftfulla maskinpark. Maskinlinjen ger möjligheten till ännu mer flexibel och kostnadseffektiv produktion, där avancerade plåtdetaljer kan tillverkas och staplas på pall helt automatiskt, säger Lars Kennethsson, försäljningschef på Weland AB.

Konstruktion

Weland hanterar de flesta CAD-formaten och kan snabbt komma igång med produktionen från färdigt underlag. Om CAD-underlag saknas eller om det skulle behövas hjälp med ritningar, så hjälper konstruktionsavdelningen gärna till.

Weland har tagit fram en ny film som visar Welands breda sortiment av tjänster inom området plåtbearbetning. Weland erbjuder bland annat bockning, laserskärning, gasskärningoch robotsvetsning.
 • Apr 20, 2018

  MLT storsatsar inom 3D-scanning och 3D-mätning

  Nyheter Lanserar även en nyhet inom automatiserad kvalitetskontroll, en produkt som inte minst löser den flaskhalsproblematik som kan uppstå hos mer traditionella CMM-system.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Elmia Subcontractor på tyska

  Elmia Subcontractors satsning på Tyskland i april förra året blev väldigt lyckat. "15 intressanta leads vid första försöket", säger en av underleverantörerna. Nu är det dags för repris.
  0
 • Polestar 1 på väg till Auto China

  Efter sin första lyckade vintertestkörning i norra Sverige, sätter Polestar 1 kurs mot Peking och Auto China 2018 mellan den 25 april och 4 maj. Se testkörningen!
  0

 • Teknik

  3D-printing på frammarsch

  Nu kommer additiv produktion på bred front och Dankab Verktygsmaskiner lanserar InssTek på den svenska marknaden.
  0