Jul 2, 2018

Simulering inom industriell 3D-print


Nu kommer förbehandlingsprogrammet Amphyon, som minskar utvecklingskostnaderna och ger en ökad delkvalitet.

EOS, leverantör av lösningar inom Additiv Tillverkning (AM), och Additive Works presenterar Amphyon, en programvara för simulering inom additiv tillverkning, för att minska utvecklingskostnaderna och en ökad delkvalitet.

Företagen fokuserar på det simuleringsbaserade förbehandlingsprogrammet Amphyon. En lösning som simulerar AM-byggprocessen, både framhäver och optimerar möjliga problemområden av den del som ska byggas, innan den faktiskt äger rum. Tack vare den användarvänliga och snabba programvaran kan man forma noggrannheten, öka ytkvaliteten samt produktiviteten och stabiliteten, vilket bidrar till både tids- och kostnadseffektivitet.

-Även om AM-tekniken i sig är redo, kan det vara svårt att säga om en del kommer att tillverkas som förväntat. När en del har producerats med ett problem, t.ex. ytfel, innebär det att maskin- och materialkostnader går förlorade. Att använda simuleringsprogram är vanligt när det gäller traditionella tillverkningsmetoder. Med Amphyon blir simulering nu också en lösning för AM, vilket framhåller ökad användning och förändring av krav på industriell 3D-printing för serieproduktion, säger Dr. Nils Keller, CEO på Additive Works.

Virtuell upplevelse innan tillverkning

Amphyon hjälper till att förutse eventuella byggproblem och automatiserar de kända förbehandlingsstegen. På så sätt kan företagen optimera sina delar, minimera risken för brister men även dra nytta av en framgångsrik byggprocess. För att möjliggöra en enkel användning orienterar Amphyon alla steg utöver principen "ASAP" (Assessment–Simulation–Adaption–Process), ett nytt arbetsflöde för DMLS-förberedelser. Amphyon består av ett antal olika moduler och bearbetar speciellt bedömning av delar, supportoptimering och processimulering.

-Många tror att additiv tillverkning möjliggör produktionen av tredimensionella objekt från en digital design genom att bara klicka på en knapp, men användarna vet att verkligheten är mer komplex. Gemensamt med uppdraget är att göra 3D-utskrifter ännu mer intuitiv och användarvänlig, säger Martin Steuer, Head of Product Management Software and Services på EOS.
 

EOS • Nov 16, 2018

  Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?

  Branschnytt I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag.
  0
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  18