Seco Point. Foto: Seco Tools.

May 7, 2018

Seco Tools lanserar nytt Seco Point-skåp


På Elmia Verktygsmaskiner visar Seco Tools upp sin senaste lösning inom maskinövervakning samt sitt senaste Seco Point-skåp.

– Det ska bli spännande att se hur våra nyheter tas emot i ett mässformat, säger Magnus Skilberg, marknadschef på Seco Nordic.

Seco Tools är en av världens största leverantörer av verktyg och bearbetningslösningar. Sedan 1930-talet har de utvecklat, tillverkat och sålt produkter till tillverkningsindustrin.

– Jag tror att de flesta känner till oss ganska väl men nu börjar vi försöka lägga till lite digitala tjänster och annat runt omkring själva verktygsmaskinerna, säger Magnus Skilberg.

En av nyheterna på Elmia Verktygsmaskiner är just en digital tjänst som effektiviserar produktionen.

– Vi kommer att visa Secovision, ett automatiserat maskinövervaknings- och OEE-uppföljningssystem som ger realtidsinformation över produktionsdata. Omedelbara notifieringar, analyser av historiska data, möjlighet att ange egna nedtidsorsaker ger kunden möjlighet att ta snabbare, smartare och mer välgrundade beslut för produktionen, säger Magnus Skilberg.

Dessutom visas en ny, uppdaterad version av företagets Seco Point-skåp.

– Det är både en ny mjukvara och en ny hårdvara i skåpet. I det kan du exempelvis förvara bilder och produktdata som du laddat in från vår hemsida. Skåpet har smygvisats på en mässa tidigare, men det är på Elmia Verktygsmaskiner som den officiella lanseringen kommer att ske, säger Magnus Skilberg.

Magnus Skilberg ser omställningen till high mix/low volume som en av de stora utmaningarna framöver, det vill säga att kunder, och de själva, behöver ställa om till att producera kortare serier med större variation.

– Det är inte bara i vår bransch, utan det märks av i princip överallt. Ska du till exempel beställa en ny bil i dag får du en bok av val du kan göra för att få bilen som du vill. Där är digitaliseringen en del av det hela och får konsekvenser ur ett administrativt perspektiv, säger han.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Ny generation av ATOS 3D-scanner

  ATOS 5 är utvecklad för industriellt bruk där höga krav på mätresultat och robusthet gäller. ATOS 5 levererar data med hög precision under korta mättider, även i tuffa miljöer.
  0
 • Teknik

  Stegmotorstyrning från Solectro

  Den lilla stegmotorstyrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering i och med enkel, snabb och flexibel programmering.
  0