Foto: Saab.

Feb 13, 2018

Saab får order från FMV


Ordern uppgår till 148 miljoner och avser svenska marinen.

Saab har fått en beställning från Försvarets Materielverk (FMV) på multi-taktiska datalänkar till svenska Marinen. Beställningens värde uppgår till MSEK 148.

Marinens fartyg ska uppgraderas med datalänkar som Länk 16 och Länk 22. Datalänkarna gör det möjligt att effektivt samarbeta och kommunicera med andra nationer till sjöss under pågående uppdrag.

I Saabs leveranser ingår även uppgradering av stridsledningssystem 9LV Combat Management System (CMS).

“Integreringen av de taktiska datalänkarna i Saabs 9LV CMS ombord på marinens ytstridsfartyg kommer att göra den operativa förmågan ännu starkare”, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Länk 16 är ett militärt nätverk för delning av taktisk data som används av Nato och associerade länder. Det gör det möjligt för militära flygplan, fartyg och markstyrkor att på ett säkert sätt utbyta information i princip i realtid. Länk 22 används huvudsakligen i marina sammanhang som ett komplement till Länk 16.

9LV CMS används som ledningscentral ombord på många avancerade ytfartyg och ubåtar och ger marina styrkor utmärkta operativa förmågor vid alla typer av uppdrag, både kustnära och ute på öppet hav.

FMV • Mar 20, 2018

  PLAY: Den självkörande snöplogen Yeti

  Play För första gången har 20 meter långa och 5,5 meter breda autonoma snöröjare plogat landningsbanan på Fagernes flygplats i Norge. Se tekniken bakom.
  0
  Annons
 • Att göra Origami av Metall

  Designprocessen kallas ”specialtillverkad massproduktion”, där kunderna kan välja från ett brett utbud av alternativ för att skapa en specifik produktkonfiguration
  107
 • Mar 19, 2018

  Ny FMV-affär till Saab - värd över 100 miljoner

  Affärer -Arbetet kommer i första hand att utföras på våra produktionsorter Linköping och Arboga, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support and Services.
  0
 • Mar 19, 2018

  "Maskinerna måste gå som schweiziska ur"

  Branschnytt Intresset för industriellt underhåll har aldrig varit större. SKFs koncernchef, en av talarna på Underhållsmässan, menar att i takt med en alltmer automatiserad produktion krävs satsningar på underhåll.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Pneumatik för extrema förhållanden

  Hos OEM Automatic hittar ni pneumatikkomponenter från leverantörerna Asco, Aignep och Castello, som med många års erfarenhet och utveckling tagits fram för att erbjuda marknadens mest pålitliga produkter.
  0