Oct 4, 2016

Rekordorder till BSM i Borlänge


Det är den största ordern i BSMs historia vad gäller maskintillverkning.

På uppdrag av ORTIC AB i Borlänge ska BSM tillverka delar av en produktionslinje.

ORTIC AB i Borlänge tillverkar maskiner för rullformning av plåt. Förenklat innebär det att en plan plåt stoppas in i en maskin och sedan kommer ut i den form som beställaren önskar.

- Detta är den största ordern i BSMs historia vad gäller maskintillverkning, säger en nöjd Dan Lindgren, avdelningschef på BSM. Maskinen skall levereras våren 2017.

BSM är ett familjeägt verkstadsföretag i Borlänge som konstruerar och tillverkar stålkonstruktioner. Verksamhetsområdet spänner över allt från traversbanor och maskinkonstruktioner till avancerat bygg- och konstsmide.

Den här maskinen ska integreras hos Bendiro i Falkenberg, som har sitt fokus på avancerad rullformning. Bendiro har en av Europas modernaste rullformningsanläggningar. Rullformning ser enkelt, ut men är en avancerad produktionsteknik. Profiler formas genom att plåten får passera en serie formande valspar. Det förekommer alltså ingen valsning utan enbart en profilvikning.

Den nya maskinen kommer ha en kapacitet att producera krävande profiler i 25m/min.

Toppbilden: Från vänster Dan Lindgren, BSM och Alexander Hjelm, ORTIC. Foto: ORTIC.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Nytt vakuumgripdon för kollaborativa robotar

    Människor och robotar arbetar alltmer i samverkan. Schmalz har därför utvecklat en gripdonslösning som säkerställer ett säkert människa-robot samarbete (MRK) tack vare sin unika produktdesign.
    8