Foto: Rejlers.

Jun 28, 2017

Teknikkonsulten Rejlers bidrar till kvalificerade jobb för nyanlända


"Det är ett enormt underskott på marknaden. Branschen fulkomligen skriker efter personal."

Tillväxtverket har beviljat stöd till en förstudie under utlysningen ”Främja enkla jobb och enklare vägar till jobb”, som syftar till att skapa anställningar genom järnvägs- och teknikutbildning för nyanlända. Uppdraget genomförs av Rejlers AB i samarbete med Nässjö Näringsliv AB/Nordic Infracenter.

I förstudien ska nya modeller analyseras för utvärdering av anställningsbarhet och matchning mot arbetsgivarnas krav baserat på språkkunskaper, personlighetsprofiler, yrkeskompetens och förståelse för det svenska arbetssättet. Urvalsmodellerna kommer att spela en stor roll i att hitta de mest lämpliga individerna för en kommande anställning efter genomförd utbildning. Ett underliggande syfte är att skapa förutsättningar för att kunna starta fler liknande projekt för andra yrken.

- Att få arbeta tillsammans med branschen och samhället för att på kort tid skapa arbetsstolta kvalificerade anställda av tidigare bidragstagande nyanlända är en otrolig ära, säger Martin Ångman utvecklingskonsult på Rejlers.

- Genom att ta fram utbildningskoncept som ska leda till kvalificerade jobb för nyanlända bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och till återväxten av personal i branschen, säger Lisa Rejler Investor Relations & CSR-chef på Rejlers.

Svensk Verkstad fick tag på Martin Ångman som i förra veckan var i Nässjö på den första av två reryteringsträffar som Arbetsförmedlingen anordnar. Ytterligare en träff kommer att hållas efter sommaren. Nu är målet att hitta 25 personer som vill börja utbilda sig i september. Rekryterna kommer att läsa banteknik med spetskompetens inom svetsning.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    Nytt vakuumgripdon för kollaborativa robotar

    Människor och robotar arbetar alltmer i samverkan. Schmalz har därför utvecklat en gripdonslösning som säkerställer ett säkert människa-robot samarbete (MRK) tack vare sin unika produktdesign.
    8