Foto: Rejlers.

Jun 28, 2017

Teknikkonsulten Rejlers bidrar till kvalificerade jobb för nyanlända


"Det är ett enormt underskott på marknaden. Branschen fulkomligen skriker efter personal."

Tillväxtverket har beviljat stöd till en förstudie under utlysningen ”Främja enkla jobb och enklare vägar till jobb”, som syftar till att skapa anställningar genom järnvägs- och teknikutbildning för nyanlända. Uppdraget genomförs av Rejlers AB i samarbete med Nässjö Näringsliv AB/Nordic Infracenter.

I förstudien ska nya modeller analyseras för utvärdering av anställningsbarhet och matchning mot arbetsgivarnas krav baserat på språkkunskaper, personlighetsprofiler, yrkeskompetens och förståelse för det svenska arbetssättet. Urvalsmodellerna kommer att spela en stor roll i att hitta de mest lämpliga individerna för en kommande anställning efter genomförd utbildning. Ett underliggande syfte är att skapa förutsättningar för att kunna starta fler liknande projekt för andra yrken.

- Att få arbeta tillsammans med branschen och samhället för att på kort tid skapa arbetsstolta kvalificerade anställda av tidigare bidragstagande nyanlända är en otrolig ära, säger Martin Ångman utvecklingskonsult på Rejlers.

- Genom att ta fram utbildningskoncept som ska leda till kvalificerade jobb för nyanlända bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och till återväxten av personal i branschen, säger Lisa Rejler Investor Relations & CSR-chef på Rejlers.

Svensk Verkstad fick tag på Martin Ångman som i förra veckan var i Nässjö på den första av två reryteringsträffar som Arbetsförmedlingen anordnar. Ytterligare en träff kommer att hållas efter sommaren. Nu är målet att hitta 25 personer som vill börja utbilda sig i september. Rekryterna kommer att läsa banteknik med spetskompetens inom svetsning.

 • Mar 20, 2018

  PLAY: Den självkörande snöplogen Yeti

  Play För första gången har 20 meter långa och 5,5 meter breda autonoma snöröjare plogat landningsbanan på Fagernes flygplats i Norge. Se tekniken bakom.
  0
  Annons
 • Att göra Origami av Metall

  Designprocessen kallas ”specialtillverkad massproduktion”, där kunderna kan välja från ett brett utbud av alternativ för att skapa en specifik produktkonfiguration
  107
 • Mar 19, 2018

  Ny FMV-affär till Saab - värd över 100 miljoner

  Affärer -Arbetet kommer i första hand att utföras på våra produktionsorter Linköping och Arboga, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support and Services.
  0
 • Mar 19, 2018

  "Maskinerna måste gå som schweiziska ur"

  Branschnytt Intresset för industriellt underhåll har aldrig varit större. SKFs koncernchef, en av talarna på Underhållsmässan, menar att i takt med en alltmer automatiserad produktion krävs satsningar på underhåll.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Pneumatik för extrema förhållanden

  Hos OEM Automatic hittar ni pneumatikkomponenter från leverantörerna Asco, Aignep och Castello, som med många års erfarenhet och utveckling tagits fram för att erbjuda marknadens mest pålitliga produkter.
  0