Jan 24, 2018

PLAY: Nya stålkupolen på Tjernobylreaktorn hindrar läckande radioaktivitet


Stålkonstruktionen tål -43 till +45 grader. Se den och andra stålbyggnader i Stålbyggnadsinstitutets filmserie om hållbart byggande.

I filmen visas Tjernobylreaktorn som har fått ny stålkupol som ska skydda från läckande radioaktivitet i minst 100 år, tål temperaturer på mellan -43 grader till +45 grader.

I filmen visas även projektet MX3D Bridge i Amsterdam som exempel på hur 3D-printade broar tillåts organiska former med minimal materialåtgång.

Samt gränslös arkitektur där vingar av stål pryder nya World Trade Center Transportation Hub som ersätter den tunnelbanestation som raserades vid terrordådet 2001.
 • Jan 22, 2019

  Pessimismen växer bland världens vd:ar

  Nyheter Men Sverige AB tuffar på och studien från PwC visar att de svenska vd:arna tror mer på det egna bolagets tillväxt än på den globala tillväxten.
  73
 • Jan 22, 2019

  Volkswagen siktar på nytt elbilsrekord på Nürburgring

  Nyheter Efter rekordet i backtävlingen Pikes Peak med eldrivna sportbilen ID. R, har Volkswagen nu siktet inställt på ett annat rekord till sommaren: varvrekordet för elbilar på Nürburgring-Nordslingan, som anses vara en av de tuffaste racingbanorna i världen.
  20
 • Jan 21, 2019

  Mångmiljonkontrakt till Bulten

  Affärer Avser leveranser till ett nytt fordonsprogram hos en betydande europeisk fordonstillverkare.
  244
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  En oöverträfflig 3D-kamera

  Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
  13