Foto: Outokumpu.

Apr 4, 2018

Outokumpu vinner stort kontrakt


Ska leverera 2.500 ton rostfritt armeringsjärn till nya Rodanthe-bron i North Carolina, ett spektakulärt broprojekt. Se filmen.

Outokumpu Long Products har vunnit ett kontrakt för att leverera mer än 2.500 ton rostfritt armeringsjärn till Rodanthe Bridge-projektet i North Carolina, USA.

Beställare är Harris Rebar och leveranserna kommer att startas under andra kvartalet 2018 och fortsätta fram till 2020.

Det här är den största beställningen av inhemsk tillverkad armeringsjärn för Outokumpu i USA hittills. Denna 2,4 kilometer långa bron kommer att garantera en säker och tillförlitlig passagerare för resenärer, liksom bättre trafikflöden i de yttre bankernas samhällen, stränder och skyddade områden.

Broen är planerad att bli verksam under 2020.

Chefen för Outokumpu Stainless Bar, Bob Beatty säger: "Ordern är väldigt stor för Richburg-enheten. Vi är glada över att ha fått tilldelats detta projekt och vi är fullt engagerade i att arbeta nära Harris Rebar för att vi ska kunna tillgodose de krav på kvalitet, tid och leverans som fastställs av Department of Transportation i North Carolina.

Rostfritt stål är det perfekta materialet för ett infrastrukturprojekt som Rodanthebron på grund av dess höga korrosionsbeständighet och låga livscykelkostnader.

 • Nov 16, 2018

  Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?

  Branschnytt I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag.
  0
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  18