Foto: Outokumpu.

Apr 4, 2018

Outokumpu vinner stort kontrakt


Ska leverera 2.500 ton rostfritt armeringsjärn till nya Rodanthe-bron i North Carolina, ett spektakulärt broprojekt. Se filmen.

Outokumpu Long Products har vunnit ett kontrakt för att leverera mer än 2.500 ton rostfritt armeringsjärn till Rodanthe Bridge-projektet i North Carolina, USA.

Beställare är Harris Rebar och leveranserna kommer att startas under andra kvartalet 2018 och fortsätta fram till 2020.

Det här är den största beställningen av inhemsk tillverkad armeringsjärn för Outokumpu i USA hittills. Denna 2,4 kilometer långa bron kommer att garantera en säker och tillförlitlig passagerare för resenärer, liksom bättre trafikflöden i de yttre bankernas samhällen, stränder och skyddade områden.

Broen är planerad att bli verksam under 2020.

Chefen för Outokumpu Stainless Bar, Bob Beatty säger: "Ordern är väldigt stor för Richburg-enheten. Vi är glada över att ha fått tilldelats detta projekt och vi är fullt engagerade i att arbeta nära Harris Rebar för att vi ska kunna tillgodose de krav på kvalitet, tid och leverans som fastställs av Department of Transportation i North Carolina.

Rostfritt stål är det perfekta materialet för ett infrastrukturprojekt som Rodanthebron på grund av dess höga korrosionsbeständighet och låga livscykelkostnader.

 • Apr 19, 2018

  HARALD PIHL ökar exporten till Kina

  Branschnytt Familjeföretaget med över 100 år på nacken är Europas största lagerhållare av speciallegeringar och titan, alltid med aktuellt lagersaldo i realtid på webben.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Elmia Subcontractor på tyska

  Elmia Subcontractors satsning på Tyskland i april förra året blev väldigt lyckat. "15 intressanta leads vid första försöket", säger en av underleverantörerna. Nu är det dags för repris.
  0

 • Teknik

  3D-printing på frammarsch

  Nu kommer additiv produktion på bred front och Dankab Verktygsmaskiner lanserar InssTek på den svenska marknaden.
  0