Foto: CTC i Ljungby.

Sep 28, 2016

NIBE förvärvar Enertech Group


Bland många kända varumärken i den förvärvade gruppen är det mest välkända CTC, som har sin verksamhet i Ljungby sedan 1923.

NIBE Industrier AB har slutit avtal om att förvärva huvudparten av brittiska Enertech Group, grundat 1983. Förvärvet omfattar sex verksamheter i sex olika europeiska länder och kommer att ingå i affärsområdet NIBE Climate Solutions.

Den förvärvade gruppen har totalt cirka 460 anställda. Omsättningen uppgick 2015 till 830 MSEK (72,7 MGBP) med en rörelsemarginal på 4,8 %.

Bland många kända varumärken i den förvärvade gruppen är det mest välkända CTC, som har sin verksamhet i Ljungby sedan 1923.

”Det känns logiskt att NIBE och CTC/Enertech nu går i armkrok för att skapa en ännu starkare internationell verksamhet inom hållbara och energieffektiva lösningar för uppvärmning och inomhuskomfort som kan konkurrera globalt. Förvärvet tillför också affärsområdet ytterligare stark teknisk kompetens”, säger Gerteric Lindquist, VD och koncernchef för NIBE Industrier AB.

Den förvärvade företagsgruppen har ett brett sortiment av mark- och luft-/vattenvärmepumpar, solenergi- och biobränsleprodukter liksom traditionella olje- och gasbrännare. Försäljningen sker huvudsakligen i Europa.

”Enertech AB, som har tillverkningsenheter i Ljungby och Osby, är störst av de förvärvade företagen. De övriga ligger i Schweiz, England, Belgien, Norge och Tyskland. Verksamheterna kommer att drivas vidare där de finns idag”, säger Gerteric Lindquist.

Transaktionen kräver godkännande av konkurrensmyndigheterna i Sverige och Tyskland, och besked kan förväntas komma under fjärde kvartalet.

Foto: CTC Ljungby.

CTCLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    En oöverträfflig 3D-kamera

    Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
    9