Bosch Rexroths nya kompaktmodul CKK är tålig mot både svetsloppor och spånor. Foto: Bosch Rexroth.

Nov 14, 2017

Motståndskraftig kompaktmodul för heta miljöer


Bosch Rexroths nya kompaktmodul CKK är tålig mot både svetsloppor och spånor.

 

– Fram tills nu har svetsstänk alltid ställt till med stora problem. Dels innehåller svetsrök ett väldigt fint damm, dels är svetsloppor väldigt varma. Nu kompletterar vi vårt sortiment med en version som klarar dessa tuffa miljöer, säger Carry Lindholm, produktchef på Bosch Rexroth.

Smutsen och stänket kan tränga in i oskyddade enheter och leda till ökat slitage. Därför kapslas ofta modulerna in, något som dels gör dem dyrare, dels svårare att göra service på.

CKK Resist är annorlunda berättar Carry Lindholm.

– De har ett extra hölje med en tandad tätningsprofil i kombination med en anpassad bordsdel, som förhindrar svetsstänk och smuts från att komma in i kompaktmodulens inre. Tätningsprofilen är utbytbar och består av FKM-material med en korttidsstabilitet på upp till 300° C.

Tätningsprofilerna är silikonfria och i enlighet med PWIS – ett viktigt krav för bilindustrin. CKK Resist utvecklades också ursprungligen för en för en europeisk biltillverkare och har prövats och bevisat sin tålighet där under flera år.

CKK-Resist fungerar med system för central smörjanslutning.

Enkel montering och hög noggrannhet
Enheterna görs i storlekarna -110, -145 och -200 med kulskruv. Modulerna konfigureras som vanligt med onlineverktyg; konstruktören får all nödvändig CAD-data direkt från Bosch Rexroth.
Centreringsringar på både bordsdelen och modulens undersida gör att inga större justeringar behövs vid montering.

– Tack vare den glappfria kulskruvdriften blir både positionerings- och repeternoggrannheten påfallande hög, menar Carry Lindholm.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Svenska industriugnar skapar flygsäkerhet över hela världen

  Få transportmedel undergår så mycket säkerhets- och besiktningskontroller som flygplan. Inget lämnas åt slumpen och även den allra minsta lilla skruv är noga kravspecificerad och har genomgått flygvärdighetstest och är spårbar.
  0

 • Teknik

  Varning för truck!

  Varningstriangel på golvet och visar tydligt för fotgängare att en truck närmar sig.
  0
 • Teknik

  En kompakt ready-to-use CNC-maskin

  Med rätt tillbehör kan ICV 4030 användas för att t.ex borra, mäta, skära, dispensera, limma, grada, polera, testa, scanna, trycka, placera, montera, skruva och mycket mer.
  0