Foto: Wipro.

Jan 11, 2018

Ljungbyföretag lägger ner


Över 30 anställda drabbas.

Det var under tisdagen som 36 anställda fick informationen om att företaget Wipro lägger ned sin verksamhet i Ljungby. Det uppger SVT Nyheter Småland.

Styrelsen har kommit med ett förslag om att påbörja MBL-förhandling om nedläggningen verksamheten i Ljungby.

– Vi har en väldigt tuff situation på marknaden när det gäller priser och lönsamhet. Vi har också ett större volymtapp från en stor kund så verksamheten i Ljungby kommer inte vara lönsam över tid, säger Jan Nilsson, vd för Wipro Infrastructure Engineering AB, till SVT.

Wipro är den största fristående tillverkaren av hydrualcylindrar i världen med huvudkontor i Bangalore, Indien, och produktion i Indien, Asien-Stillahavsområdet, Europa och Latinamerika. I Sverige har Wipro anläggningar i Östersund, Bispgården, Skellefteå och Ljungby, som är inriktat mot containerhanteringsmaskiner och gaffeltruckar.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  På väg med Scania - det började med en liten order på Elmia

  Bakom Scania New Truck Generation ligger ett femtontal prototypvarianter i tretton olika generationer. I sådana projekt blir traditionell teknik dyrt och långsamt. I stället har Digital Mechanics haft i uppdrag att leverera ett hundratal 3D-printade prototypdetaljer till Scania.
  0
 • PLAY: Toyota-roboten som speglar kroppsrörelser

  Den tredje generationen av Toyotas ”partnerrobotar” har 32 leder i armar, ben och kropp samt tio ledade fingrar. Tekniken väntas ha betydelse för personer med funktionsnedsättning samt vid utvecklingen av självkörande fordon.
  0