Foto: Ovako/Peter Phillips.

Dec 21, 2016

Kulverket i Forsbacka får ny ägare


Sedan Ovako beslutade om nedläggning av anläggningen i Forsbacka, har företaget aktivt sökt en långsiktig ägare för kulverket.

Ovako har kommit överens om att sälja sitt kulverk i Forsbacka till nybildade Forsbacka Kulverk AB. Kulverket, som idag har sex anställda, producerar huvudsakligen malkulor till gruv- och cementindustrin. Den totala produktionsvolymen uppgick 2015 till knappt 4 000 ton. Enligt avtalet kommer Forsbacka Kulverk AB att ta över verksamheten från och med den första januari 2017.

"Sedan vårt nedläggningsbeslut av anläggningen i Forsbacka har vi aktivt letat efter en långsiktigt ägare för kulverket, med målet att verksamheten ska finnas kvar och ges möjlighet att växa. Vi är därför mycket nöjda att ha kommit överens med Forsbacka Kulverk AB och deras ägare Damasteel AB, en lokalt förankrad köpare, som ser stor potential i  verksamheten och har en långsiktig plan för driften," säger Rickard Qvarfort, affärsområdeschef Ovako Bar Smebox.

I avtalet ingår också ett femårigt leveransavtal enligt vilket Ovako kommer att leverera 90 procent av kulverkets stålinköp. Ovako får också möjlighet att legovalsa hos Forsbacka Kulverk AB vid behov.

Den planerade försäljningen är förhandlad enligt medbestämmandelagen (MBL). Övriga delar av anläggningen i Forsbacka kvarstår i Ovakos regi fram till och med den 28 februari 2017 då driften upphör.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    En oöverträfflig 3D-kamera

    Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
    9