Foto: Inresol.

Nov 29, 2017

Kontraktstillverkaren i Gäddede landar affär på 70 miljoner


Det är en portabel biobränslegenerator för landsbygd och obygd som nu ska gå i högvolymproduktion.

INRESOL har under flera år utvecklat en portabel biobränslegenerator som är avsedd att användas i miljöer som inte har tillgång till levererad el- eller värmeproduktion, såsom t.ex. landsbygd, obygd, öar, men även som reservsystem i urbana miljöer. Utvecklingsarbetet har följts med stort intresse och världslanseringen är igång med en betydande orderstock redan från start och som nu tillverkas och levereras.

-GELAB har under flera års utvecklingsarbete visat sig vara en kunnig och pålitlig partner. När vi nu går in i högvolymproduktion så är det glädjande att GELAB visat sig vara internationellt konkurrenskraftiga. Avgörande är den moderna och effektiva produktion som i kombination med global sourcingkompetens av material som fullt ut överträffar våra behov och förväntningar, säger Inresols VD Stefan Larsson Mastonstråle.

GELAB är sedan 80-talet en av Skandinaviens ledande högteknologiska kontraktstillverkare av elektroniska produkter, kompletta system och kablage. Främst åt den nordiska industrin inom energi, fordon, telekom, medicinteknik och säkerhetslösningar.

Gelab bedriver produktion på två ställen i Jämtland. I Gäddede tillverkas elektromekanik och kablage medan verksamheten på Frösön innefattar kretskortstillverkning och box-build. Båda siterna inryms i moderna och funktionella lokaler med expansionsutrymme.

GELAB har allt sedan Fredrik Dyfverman gick in som ny ägare och vd 2012 ställt om, moderniserat och effektiviserat sin verksamhet. Förändringsarbetet har gett fokus på spetskompetens och en effektiv tillverkning, och företaget har på senare tid vunnit flertalet stora kontrakt inom box-build, kretskorts- och kablagetillverkning.

-Det är mycket glädjande att vi lyckats landa detta viktiga kontrakt. Det är ett kvitto på att vi är konkurrenskraftiga och redo för fler affärer. I en allt tuffare internationell konkurrens är det extra roligt att säkra stora industriprojekt till Gelab och Sverige. Det känns fantastiskt att få vara en partner till Inresol i deras spännande och revolutionerande projekt," säger Gelabs VD, Fredrik Dyfverman.

 • Mar 20, 2018

  PLAY: Den självkörande snöplogen Yeti

  Play För första gången har 20 meter långa och 5,5 meter breda autonoma snöröjare plogat landningsbanan på Fagernes flygplats i Norge. Se tekniken bakom.
  0
  Annons
 • Att göra Origami av Metall

  Designprocessen kallas ”specialtillverkad massproduktion”, där kunderna kan välja från ett brett utbud av alternativ för att skapa en specifik produktkonfiguration
  107
 • Mar 19, 2018

  Ny FMV-affär till Saab - värd över 100 miljoner

  Affärer -Arbetet kommer i första hand att utföras på våra produktionsorter Linköping och Arboga, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support and Services.
  0
 • Mar 19, 2018

  "Maskinerna måste gå som schweiziska ur"

  Branschnytt Intresset för industriellt underhåll har aldrig varit större. SKFs koncernchef, en av talarna på Underhållsmässan, menar att i takt med en alltmer automatiserad produktion krävs satsningar på underhåll.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Pneumatik för extrema förhållanden

  Hos OEM Automatic hittar ni pneumatikkomponenter från leverantörerna Asco, Aignep och Castello, som med många års erfarenhet och utveckling tagits fram för att erbjuda marknadens mest pålitliga produkter.
  0