ArcWorld. Foto: Yaskawa.

May 16, 2018

Kompakta stationer för robotsvetsning med snabb igångkörning


ArcWorld-serien är kompakta robotceller med allt som behövs för att snabbt komma igång med robotsvetsning, visas nu på Elmia Svets.

Nu utökar Yaskawa ArcWorld-serien med en modell för en eller två svetsande robotar och en ljus och rymlig arbetsplats för operatören. De tar bara hälften så stor golvyta som en konventionell robotlösning.

De inbyggda robotarna med rökutsug gör att ArcWorld också bidrar till en bättre arbetsmiljö. Under knappt fyra år har Yaskawa levererat nästan 100 robotceller i Sverige och Europa.

En ny modell
Nu finns en ny modell i serien med praktiska och platsbesparande robotstationer på plattform.
Med en vertikalt roterande lägesställare för fixtur och plats för en, eller två svetsande robotar innanför plåtväggarna där det nu ryms fixturer upp till två meters längd.
Operatören har en permanent, ljus och rymlig arbetsyta framför robotstationen, där arbetsmaterialet finns nära till hands och lyfthjälpmedel som kran och travers går bra att använda vid laddning, lossning och fixturbyte.

Lätt att anpassa
Många tillval och tillbehör gör ArcWorld lätt att anpassa efter just dina behov. Precis som den första modellen med två stationer, är förstås nya ArcWorld lätt att flytta och installera på nytt.

Yaskawa Nordic visar upp ArcWorld och andra robot- och automationsnyheter på Elmia Svets och Fogningsteknik

Hall D, Monter D03:32 & D03:24.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Teknik

    En oöverträfflig 3D-kamera

    Photoneos absolut senaste 3D-kamera har en oöverträfflig detaljnivå och levererar upp 2mpx 3D-bilder i upp till 20 fps.
    9