Maskin NTX2000/1500SZM CELOS/Fanuc samt Mats Ohlsson, vd och ägare Examec AB. Foto: DMG MORI.

Oct 3, 2018

Ingen kompromiss när Examec utökar maskinparken


Företagets styrka ligger i komplicerade montage av större detaljer med hög precision och då krävs det högkvalitetsmaskiner.

Examec AB i Tomelilla är specialiserat på avancerat maskinbygge i mindre serier och den stora styrkan ligger i komplicerade montage, ofta av större detaljer med hög precision. Från konstruktion och projektledning till el, automation och slutprovning, hos Examec finns allt under samma tak.

Företagets viktigaste resurs är den välutbildade och motiverade personalen med lång verkstadserfarenhet som sätter stort värde på ett exakt resultat. Till hjälp har man en maskinpark med avancerade högkvalitetsmaskiner, däribland 5-axliga fleropar och svarv/fräs-kombinationsmaskiner.

Under 2018 utökades maskinparken med en NTX2000/1500SZM med CELOS och Fanuc från DMG MORI men förutom denna B-axel svarv med 76 st. verktygsplatser, undre revolver med 10 drivna verktygsplatser och två spindlar, så har Examec även investerat i en DMC 160 FD dB som kommer att installeras i början av 2019.

Valet av maskinleverantör föll på DMG MORI tack vare att de inte ville kompromissa och välja mellan med kvalitet eller kapacitet. Efter ett fabriksbesök på DMG MORIs årliga resa till Öppet Hus i Pfronten var valet enkelt.
 • Nov 16, 2018

  Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?

  Branschnytt I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag.
  0
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  18