Patrik Strömberg. Foto: Iberobot.

Dec 12, 2017

Iberobot bygger ut för att möta efterfrågan


Norrländska IBEROBOT är ledande inom punktsvetsning i Skandinavien. Nu ökar trycket på de egentillverkade maskinerna och på automationslösningar.

Iberobot i Timrå expanderar. Företaget bygger nytt för att växa i mer ändamålsenliga lokaler för utveckling, tillverkning, service och montage.

-Vi har sett en allt mer positiv trend vad gäller våra egentillverkade maskiner och framförallt då mekaniseringar och automatiseringar, säger Iberobots vd Patrik Strömberg till Svensk Verkstad. För att möta marknadsbehoven behöver vi mer utrymme och öka numerären för att klara den ökade efterfrågan.

Iberobot i Timrå har satt igång bygget av nya ändamålsenliga lokaler.

IBEROBOT är ett teknikföretag som bygger maskiner för motståndssvetsning och företaget är i stort sett ensamt om att producera, utveckla och anpassa dessa typer av maskiner i en bredare utsträckning i Norden. Grunden är standarmaskiner som byggs utifrån basmoduler och som kan erbjudas i ett stort antal varianter utifrån specifika kundönskemål för företaget. IBEROBOT är ledande inom punktsvetsning i Skandinavien. 

Företagsnamnet står för Ingenjörsfirman Birger Eriksson som grundaren hette och verksamheten ligger i Timrå som den har gjort sedan start. Där sker all utveckling, tillverkning och reservdelshållning. Motståndssvetsarna, som alltså svetsar utan tillsatsämnen, tillverkas ofta kundanpassade och kan antingen användas fristående eller i produktionslinjer. Kunderna är allt ifrån fåmansföretag till internationella serieproducerande bolag.

Det är svetsmaskinerna som utgör företagets stomme och profil.

-Men Iberobot har fler ben att stå på, förklarar Patrik Strömberg.

-Vi representerar Koike skärmaskiner sedan 25 år tillbaka, då framförallt plasma och gas men även laser finns med i sortimentet. Genom samarbete med robotleverantör och tillverkare av ljusbågssvetsar kan vi också tillgodose färdiga anläggningar till slutanvändare för MIG/MAG och TIG-svetsning.

Plattform med eget indexeringsbord och fixturer samt med möjlighet att erbjuda fog följning, vision, andra arbetsverktyg såsom skärning med plasma. IBEROBOT har även FICEP stålbearbetningsmaskiner i produktsortiment till framförallt byggsektorn, samt erbjuder utbildning och eftermarknadsservice och reservdelar.

Installation av ett Plasmaskärbord Koike med strömkälla Pmx65 för ventilationstillverkning.

 • Mar 20, 2018

  PLAY: Den självkörande snöplogen Yeti

  Play För första gången har 20 meter långa och 5,5 meter breda autonoma snöröjare plogat landningsbanan på Fagernes flygplats i Norge. Se tekniken bakom.
  0
  Annons
 • Att göra Origami av Metall

  Designprocessen kallas ”specialtillverkad massproduktion”, där kunderna kan välja från ett brett utbud av alternativ för att skapa en specifik produktkonfiguration
  107
 • Mar 19, 2018

  Ny FMV-affär till Saab - värd över 100 miljoner

  Affärer -Arbetet kommer i första hand att utföras på våra produktionsorter Linköping och Arboga, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support and Services.
  0
 • Mar 19, 2018

  "Maskinerna måste gå som schweiziska ur"

  Branschnytt Intresset för industriellt underhåll har aldrig varit större. SKFs koncernchef, en av talarna på Underhållsmässan, menar att i takt med en alltmer automatiserad produktion krävs satsningar på underhåll.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Pneumatik för extrema förhållanden

  Hos OEM Automatic hittar ni pneumatikkomponenter från leverantörerna Asco, Aignep och Castello, som med många års erfarenhet och utveckling tagits fram för att erbjuda marknadens mest pålitliga produkter.
  0