Foto: Componenta Wirsbo.

Aug 8, 2017

Hopp för konkursade Componenta


Efter en tids rekonstruktion som slutade med konkurs i juli, finns nu flera spekulanter på Componenta i Arvika och Wirsbo.

Det var i juli som underleverantörerna Componenta Arvika AB och Componenta Wirsbo AB lämnade in konkursansökningar. Då hade bolagen varit under rekonstruktion sedan i september förra året. Bolagen försattes i konkurs den 17 juli med advokat Lars-Henrik Andersson vid Advokatfirman Lindahl utsedd till konkursförvaltare.

Konkursförvaltaren meddelade samtidigt att konkursboet emotsåg bud på hela eller delar av rörelserna senast den 27 juli 2017.

I förra veckan uppgav tidningen Dagens Arbete att det nu finns hopp för Componenta i Virsbo och Arvika. Flera möjliga köpare har lagt bud och förhandlingar har inletts.

– I ett bästa scenario vi har lyckats sälja det inom två veckor, uppger konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson.

– Vi siktar på att inte ha något avbrott i produktionen.

Finskägda Componenta tillverkar smidesdetaljer till tung fordonsindustri. Ungefär 200 anställda berörs av konkurserna i Componenta Arvika AB och Componenta Wirsbo AB.
 • Mar 20, 2018

  PLAY: Den självkörande snöplogen Yeti

  Play För första gången har 20 meter långa och 5,5 meter breda autonoma snöröjare plogat landningsbanan på Fagernes flygplats i Norge. Se tekniken bakom.
  0
  Annons
 • Att göra Origami av Metall

  Designprocessen kallas ”specialtillverkad massproduktion”, där kunderna kan välja från ett brett utbud av alternativ för att skapa en specifik produktkonfiguration
  107
 • Mar 19, 2018

  Ny FMV-affär till Saab - värd över 100 miljoner

  Affärer -Arbetet kommer i första hand att utföras på våra produktionsorter Linköping och Arboga, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support and Services.
  0
 • Mar 19, 2018

  "Maskinerna måste gå som schweiziska ur"

  Branschnytt Intresset för industriellt underhåll har aldrig varit större. SKFs koncernchef, en av talarna på Underhållsmässan, menar att i takt med en alltmer automatiserad produktion krävs satsningar på underhåll.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Pneumatik för extrema förhållanden

  Hos OEM Automatic hittar ni pneumatikkomponenter från leverantörerna Asco, Aignep och Castello, som med många års erfarenhet och utveckling tagits fram för att erbjuda marknadens mest pålitliga produkter.
  0