Foto: Componenta Wirsbo.

Aug 8, 2017

Hopp för konkursade Componenta


Efter en tids rekonstruktion som slutade med konkurs i juli, finns nu flera spekulanter på Componenta i Arvika och Wirsbo.

Det var i juli som underleverantörerna Componenta Arvika AB och Componenta Wirsbo AB lämnade in konkursansökningar. Då hade bolagen varit under rekonstruktion sedan i september förra året. Bolagen försattes i konkurs den 17 juli med advokat Lars-Henrik Andersson vid Advokatfirman Lindahl utsedd till konkursförvaltare.

Konkursförvaltaren meddelade samtidigt att konkursboet emotsåg bud på hela eller delar av rörelserna senast den 27 juli 2017.

I förra veckan uppgav tidningen Dagens Arbete att det nu finns hopp för Componenta i Virsbo och Arvika. Flera möjliga köpare har lagt bud och förhandlingar har inletts.

– I ett bästa scenario vi har lyckats sälja det inom två veckor, uppger konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson.

– Vi siktar på att inte ha något avbrott i produktionen.

Finskägda Componenta tillverkar smidesdetaljer till tung fordonsindustri. Ungefär 200 anställda berörs av konkurserna i Componenta Arvika AB och Componenta Wirsbo AB.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Svenska industriugnar skapar flygsäkerhet över hela världen

  Få transportmedel undergår så mycket säkerhets- och besiktningskontroller som flygplan. Inget lämnas åt slumpen och även den allra minsta lilla skruv är noga kravspecificerad och har genomgått flygvärdighetstest och är spårbar.
  0

 • Teknik

  Varning för truck!

  Varningstriangel på golvet och visar tydligt för fotgängare att en truck närmar sig.
  0
 • Teknik

  En kompakt ready-to-use CNC-maskin

  Med rätt tillbehör kan ICV 4030 användas för att t.ex borra, mäta, skära, dispensera, limma, grada, polera, testa, scanna, trycka, placera, montera, skruva och mycket mer.
  0