Ett sensorbaserat system ger full kontroll över uppvärmnings- och nedkylningsprocessen. Foto: AP&T.

Feb 13, 2018

Gedia satsar på ny tillverkningsteknik från AP&T


I över 50 år har tyska Gedia utvecklat och tillverkat kallformade kaross- och chassidelar till fordonsindustrin globalt. För att kunna möta marknadskraven har Gedia investerat i tre presshärdningslinjer.

Globalt verksamma Gedia Automotive Group med bas i Tyskland har utvecklat och tillverkat kallformade kaross- och chassidelar för bilindustrin i över 50 år. För att möta den ökande efterfrågan på strukturdelar med låg vikt och hög krocksäkerhet, beslöt företaget för några år sedan att investera i den senaste presshärdningsteknologin från AP&T.

– Gedia sökte en partner som både kunde erbjuda marknadsledande produktionslösningar och vara med och utveckla presshärdningskompetensen inom företaget. Sedan starten har vi gemensamt arbetat för att ligga i framkant för nå den höga flexibilitet, tillgänglighet och kvalitet som Gedia och deras kunder eftersträvar, säger Michael Hunger, General Manager, AP&T, Tyskland.

Mulit-Layer Furnace
AP&T har hittills installerat tre kompletta presshärdningslinjer vid Gedias anläggningar i Tyskland och Polen. Utrustningen omfattar bland annat den senaste generationen av AP&T:s flerfacksugn Multi-Layer Furnace (MLF) och AP&T:s presshärdningsverktyg. Linjerna är utrustade med ett sensorbaserat system som ger full kontroll över uppvärmnings- och nedkylningsprocessen, vilket är avgörande för att varje detalj ska få exakt de egenskaper och den kvalitet som eftersträvas. Den avancerade processövervakningen gör det möjligt att uppfylla biltillverkarnas höga kvalitetskrav och möter bland annat standarden CQI-9.

Varje detalj får exakt de egenskaper och den kvalitet som eftersträvas.

Fortsatt samarbete
För Gedia är det viktigt med en hög flexibilitet och skalbarhet. AP&T:s lösning med flerfacksugn gör det möjligt att optimera kapacitetsutnyttjandet. Ökar produktionen kan fler fack användas. Minskar den kan uppvärmningen begränsas till färre fack, vilket också sparar energi.

– Samtidigt som de befintliga linjerna är i full drift i Gedias produktionsanläggningar fortsätter vi att fördjupa vårt samarbete. Nya materialkombinationer och allt mer avancerad teknik skapar oerhört spännande möjligheter för framtiden. För oss på AP&T är det ett privilegium att kunna fortsätta driva utvecklingen av presshärdningsteknologin tillsammans med Gedia.

Gedia Automotive Group utvecklar och tillverkar pressade karosskomponenter och chassidelar till bilindustrin över hela världen. Företaget har produktionsanläggningar i åtta länder och huvudkontor i Attendorn, Tyskland.
 • Oct 19, 2018

  Den varma sommaren sänkte Husqvarna

  Nyheter Det lägre resultatet beror på svag efterfrågan på gräsklipparprodukter som har hög marginal i divisionen Husqvarna. Trädgårdsjätten vidtar konkreta åtgärder.
  0
 • Oct 19, 2018

  3D-printad jaktkniv från Älmhult

  Branschnytt Det är 3D-printföretaget 3D MetPrint som designat och tillverkar stålkniven som är "printad" i ett enda stycke.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT