Roboten Pepper och åttaåriga Rut inviger Elmia Produktionsmässor.

Apr 26, 2018

Framtidens medarbetare inviger Elmia Produktionsmässor


Åttaåriga Rut är nästa generations medarbetare i en bransch som skriker efter ny kompetens.

Elmia Produktionsmässor, 15–18 maj, invigs av roboten Pepper och åttaåriga Rut. Tillsammans gör de en spektakulär entré på scenen för att symboliskt klippa invigningsbandet. Med invigningen sätter Elmia Produktionsmässor fokus på en av de viktigaste frågorna för framtidens industri.

Under invigningen av Elmia Produktionsmässor symboliseras framtidens medarbetare av roboten Pepper och åttaåriga Rut. Pepper är en så kallad humanoid robot som bland annat kan känna igen ansikten, skicka meddelanden och göra enklare ärenden. Åttaåriga Rut är nästa generations medarbetare i en bransch som skriker efter ny kompetens.

Med invigningen vill Elmia Produktionsmässor uppmärksamma den viktiga framtidsfrågan kring rekrytering och kompetens.

– Det här är en avgörande fråga för industrins framtid och på Elmia Produktionsmässor lyfter vi den både i scenprogrammet och genom aktiviteter i mässhallen. Här kan exempelvis Teknikspåret på fredagen nämnas, där 400 åttondeklassare bjuds in till mässan för att lära sig mer om möjligheterna inom teknik och industri, säger Tanja Lundberg, projektledare för Elmia Polymer, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Plåt och Elmia 3D.

Elmia Produktionsmässor är en komplett arena för hela industrin. Här samlas sex mässor och 475 utställare som tillsammans skapar Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri. Hela arenan genomsyras av fyra teman som får extra fokus i scenprogrammet och genom aktiviteter på mässgolvet under utvalda dagar. Årets teman är Framtidens produktion, Hållbar produktion och ökad produktivitet, Arbetsmiljö och säkerhet samt Rekrytering och kompetens.

– På Elmia Produktionsmässor står produktion i fokus och hallarna är fyllda med maskiner och utrustning i drift. En spännande satsning är våra uppkopplade mätstationer på mässgolvet. Informationen från dem sammanställs i molnet och visualiseras på skärmar runtom i arenan. Det är den här typen av teknik och digitalisering som tar produktion inom tillverkande industri till en ny nivå, säger Ann Kittendorff, projektledare för Elmia Automation och Elmia Verktygsmaskiner.
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  18