Foto: Engcon.

Nov 7, 2017

Engcon etablerar högkvarter i Nordamerika


"Vi kommer jobba stenhårt för att sälja in våra tiltrotatorer"

Världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon aviserade tidigare en offensiv satsning på Nordamerika. Jakten på ett nordamerikanskt högkvarter har nu landat i ett kontor som är beläget i trestatsområdet (New York, New Jersey och Connecticut) i USA. Kontoret öppnades i mitten av oktober.

Engcon har via ett nätverk av återförsäljare gjort affärer i Nordamerika i över 10 år. Det nya Nordamerika-kontoret, som precis slagit upp sina dörrar, kommer serva USA och Kanada. Huvudfokus för verksamheten kommer vara att effektivisera ländernas grävmaskiner med huvudprodukten tiltrotator, fortsätta utvidgningen av det nordamerikanska återförsäljarnätverket, men också att fungera som en servicepartner.

– Det känns riktigt bra att vi är igång med vår nordamerikanska verksamhet. Marknaden är enorm förklarar Krister Blomgren, VD på Engcon Group, och fortsätter:

– Vi kommer jobba stenhårt för att sälja in våra tiltrotatorer men även produkter som Q-Safe, ett av världens säkraste snabbfästen för grävmaskiner, och EC-Oil, vårt automatiska oljekopplingssystem som kopplar hydrauliska redskap utan att föraren behöver lämna hytten. Det är innovativa lösningar som kommer förbättra för de nordamerikanska grävarna.

Nordamerika-teamet kommer bestå av sju personer och ledas av den nytillträdda försäljningschefen Joanna Tomczyk, som kommenterar nyttan med Nordamerika-etableringen såhär:

– Eftersom kundservice är A och O för Engcon, kommer öppnandet av vårt Nordamerika-kontor innebära en effektivisering av vårt stöd till våra återförsäljare.

Initialt kommer Engcon fokusera på USA, och i synnerhet att få igång verksamheten i New York, New Jersey och Connecticut. Engcons Nordamerika-kontor hittas på adressen 222 Elm St., North Haven, Connecticut, USA.

engcon är världsledande tillverkare av tiltrotatorer (grävmaskinens handled) och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners flexibilitet, precision och säkerhet. 

Med säte i Strömsund omsatte engcon-gruppen 2016 ca 870 Msek med ca: 200 anställda.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Inköparna hett villebråd i Jönköping

  Idag slår Elmia Subcontractor upp portarna i Jönköping. Utställarna laddar i sina montrar och Svensk Verkstad känner några inköpare på pulsen.
  0
 • Reportage

  Med batterifabriken i sikte

  Ett stort antal ingenjörer kommer att behövas inom design, utveckling, automation och process. Fullt utbyggd kan fabriken generera cirka 2500 arbetstillfällen. På fredagen var Northvolts marknadschef Martin Anderlind på plats i Skellefteå.
  0

 • Teknik

  En rad lanseringar från SKF

  SKF lanserar en rad nyheter för effektiv rotation och ökad driftsäkerhet på den svenska marknaden i samband med Elmia Subcontractor 2017.
  0