Tyrolit Longlife 2in1 med C-trim. Foto: Tyrolit.

Mar 16, 2017

En lamellrondell att utnyttja till 100 procent


Många som använder lamellrondeller vet att rondellen oftast slits mest i ytterkanten och inte går att använda fullt ut vid slipning.

 

Många som använder lamellrondeller vet att rondellen oftast slits mest i ytterkanten och inte går att använda fullt ut vid slipning. Det är både ekonomiskt och miljömässigt slöseri att slänga en rondell medan lamellerna i mitten fortfarande är gångbara. Därför har Tyrolit tagit fram en lamellrondell med en särskild bakplatta (s.k C-trim) som gör att man allteftersom kan riva ner ryggen och därmed utnyttja rondellen fullt ut. C i namnet C-trim står för att lamellerna är mycket hårt packade, vilket tillsammans med den stabila underläggstallriken fungerar bra vid hög belastning och ger en mycket lång livslängd.

- Den avrivningsbara bakplattan gör att du kan komma åt lamellerna längre in, vilket gör att du kan använda rondellen till 100%. Då slipper du att kasta rondellen med slipduk kvar. Det är både bra för ekonomin och miljön, säger Göran Nyberg, Produktchef.

Tyrolit Longlife 2in1 med C-trim är framtagen för gradning i stål och rostfritt stål samt slipning av svets och är framför allt en mycket bra produkt för de som arbetar med smide, tillverkning av containrar och skeppsbygge. Rondellen fungerar bra både för vanligt stål och hårdare höglegerade stålkvaliteter.

Tyrolit Longlife 2in1 med C-trim finns i storlekarna 115-180 mm och i 40-120 korn.

Tyrolit är som en av världens största tillverkare av verktyg för slipning, kapning, sågning, borrning och dressing samt som en leverantör av verktyg och maskiner, synonymt med hög kvalitet, innovativa lösningar och lång erfarenhet. Vi investerar kontinuerligt i utvecklingen av ny teknik anpassad till behoven hos våra kunder och omvärlden, med fokus på miljöanpassade teknologier. Företaget har 29 produktionsenheter i 12 länder och är verksamt på mer än 65 marknader. Vi har cirka 4 400 anställda och omsätter runt 600M Euro. Tyrolit ingår i Swarovski-koncernen och har sitt huvudsäte i Schwaz, Österrike. www.tyrolit.com
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Skräddarsydd panel PC för industrin

  Ett av SDL Systems specialområden är panel PC där de har ett stort urval i olika utförande beroende på användningsområde inom industrin.
  0
 • Teknik

  ​Blyfritt automatstål

  BE Group utökar sitt lagerlagda produktsortiment med ett blyfritt miljövänligare automatstål inför hösten.
  0