Foto: Elmia.

Jun 19, 2018

Elmia stärkte positionen som viktig affärsplats


Flera affärer, rekordmånga leads och ett högtryck på mässgolvet tack vare stärkt konjunktur. Så kan Elmia Produktionsmässor 2018 sammanfattas.

På Elmia Produktionsmässor slutförs affärer och nya investeringar tar sin början. På Elmia Automation skrev OpiFlex kontrakt om en automationslösning med Finspångs Finmekaniska och Tebeco sålde en gradmaskin till SVAB på Elmia Plåt.

– Det krävs mässor och personliga kontakter för att man ska kunna bygga de här goda relationerna, säger Per Gustafsson från Tebeco.

Tack vare en fortsatt tillväxt och stärkt konjunktur har investeringsviljan bland små och medelstora företag ökat markant det senaste året.

Investeringsbehovet bland små och medelstora företag börjar ta fart. Det visar den undersökning som Qimtek genomförde inför Elmia Produktionsmässor. Över hälften av de företag som har svarat planerar att investera mer i år jämfört med förra året.

Den fortsatta tillväxten och stärkta konjunkturen var tydlig under Elmia Produktionsmässor. Flera affärer genomfördes på plats och många utställare slog rekord i antalet leads. Framför allt är det de små och medelstora företagen som efter några år av högkonjunktur nu vågar tro på fortsatt tillväxt. Ett företag är Gotlands Svets och Smide som på mässan köpte en fiberlaser av Intercut.

– Vi hann inte med att göra allt med vår befintliga vattenskärare. Därför behövde vi en maskin till, säger Peder Havdelin, vd på Gotlands Svets och Smide.

Nästan 57 procent av de företag som svarade på Qimteks undersökning planerar att investera mer i år jämfört med förra året. Endast sju procent säger sig ha ett lägre investeringsbehov. Med sin nya fiberlaser DURMA HD F-3015 kan Gotlands Svets och Smide förkorta ställtiderna och enklare skifta mellan små och stora serier.
 • Nov 16, 2018

  Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?

  Branschnytt I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag.
  0
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  18