Foto: Cranab.

Dec 20, 2017

Cranab riktar ljuset mot prostatacancer


Har tagit fram en unik blålackerad rundvirkesgripare med mustasch som ska auktioneras ut.

– Vi gör det här för att rikta ljuset mot prostatacancer. Många inom skogsbranschen liksom flera av våra användare är män som befinner sig i en riskzon att drabbas eller har blivit drabbade, säger Håkan Bergh, försäljningsansvarig i Sverige.

Auktioneras ut vid Entreprenörsmeeting
Gripen som Cranab tagit fram är den populära rundvirkesgriparen Cranab CR280 som lackeras i blått och dekoreras med en mustasch. Den kommer att auktioneras ut den 17 februari vid företagareventet Entreprenörsmeeting i Lycksele. Cranab skänker gripen och alla intäkter kommer att gå till kampen mot prostatacancern.

– Det känns mycket bra att vi på det här sättet kan dra vårt strå till stacken för att bidra till forskning om prostatacancer, en bättre cancervård och att rädda fler liv, säger Håkan.

Alla kan vara med
För de som vill vara med i auktionen men inte kan vara på plats i Lycksele går det även att delta på distans. Bud kan lämnas fram till den 9 februari på mailadressen info@cranab.se där man anger budsumma, namn och telefonnummer samt om man vill bli uppringd för att delta under auktionen.

Årlig mustaschkampanj
Mustaschkampen är en årlig kampanj som pågår varje höst och vinter till förmån för prostatacancer och manlig hälsa. Både humor och allvar blandas i kampanjen där mustaschen, som är kampanjens signum, har blivit ett roligt inslag. I allvaret ligger att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. En tidig upptäckt räddar liv.

Bakom kampanjen står Prostatacancerförbundet tillsammans med sina 26 patientföreningar, 9 huvudpartners och 200 företag och organisationer. Syftet med kampanjen är att samla in pengar till forskning om sjukdomen samt driva opinionsbildning för en bättre prostatacancervård.

Cranab har över 50 års erfarenhet av att utveckla och tillverka kranar, gripare och röjningsmaskiner för världsmarknaden. I företaget ingår även varumärket Slagkraft. Produktionsenheter och huvudkontor finns i Vindeln, utanför Umeå i Västerbotten. Cranab Group omsätter omkring 330 miljoner kr och har ca 200 anställda.
 • Apr 19, 2018

  HARALD PIHL ökar exporten till Kina

  Branschnytt Familjeföretaget med över 100 år på nacken är Europas största lagerhållare av speciallegeringar och titan, alltid med aktuellt lagersaldo i realtid på webben.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Elmia Subcontractor på tyska

  Elmia Subcontractors satsning på Tyskland i april förra året blev väldigt lyckat. "15 intressanta leads vid första försöket", säger en av underleverantörerna. Nu är det dags för repris.
  0

 • Teknik

  3D-printing på frammarsch

  Nu kommer additiv produktion på bred front och Dankab Verktygsmaskiner lanserar InssTek på den svenska marknaden.
  0