Foto: JIMTOF.

Nov 5, 2018

Connecta med Japan


Just nu pågår Japans största maskinmässa JIMTOF, som uppskattas mycket av branschens deltagare från hela världen.

Ett showcase som är bland de första att introducera avancerad teknik. Därför siktar många utställare som utvecklar sina nya produkter på JIMTOF.

Huvudpunkterna på JIMTOF2018 – De 6 ”Connects”
För närvarande arbetar den offentliga och privata sektorn proaktivt med olika åtgärder för att förverkliga "Connected Industries", där nytt värde skapas genom olika typer av anslutningar. Med detta i åtanke hålls JIMTOF2018 1-6 novemberg under temat "CONNECT" där olika initiativ lyfts fram.

1.Connecta den senaste ”cutting edge”-tekniken med besökarna
JIMTOF erbjuder ett brett spektrum av utställare, inklusive japanska maskinverktygstillverkare med världsklassteknologi, som ges möjligheter att visa upp sina nya produkter och ny teknik. Vi publicerar och marknadsför utställarinformation inom och utanför Japan för att göra denna mässa ännu mer attraktiv för besökare och som en internationell teknikmässa.

2. Connecta besökarna med utställarna
Ett matchande system är i full drift som ett verktyg som förbinder utställarna med besökarna, vilket möjliggör sökning och matchning baserat på varje parts behov. Mötesbokningar kan göras redan innan JIMTOF2018, vilket skapar fler möjligheter till affärsmöten på plats.

3. Connecta teknikupplevelsen med besökarna
JIMTOF2018 ger besökare en ”organisatör-Special Exhibit” där de deltar och får ”hands on” erfarenhet i en värld av yppersta hantverksklass.
Dessutom kommer program som fokuserar på avancerade produkter och teknik inom maskinindustrin att genomföras.

4. Connecta Japan till världen
JIMTOF besöks av ett stort antal utställare och besökare från utlandet, oavsett affärsinriktning.
Den senaste mässan hade 11.533 utländska besökare. JIMTOF2018 kommer att ytterligare stärka sin verksamhet för att locka utländska besökare och för att få ännu fler inköpare från hela världen.
5. Connecta studenter med framtiden
Vi arbetar proaktivt för att locka studenter från vetenskaps- och teknologihögskolor och tekniska högskolor i hela Japan.
Branschrelaterade program kommer att erbjudas så att studenter som deltar i JIMTOF kommer att få förståelse för tillverkning och hantverk i Japan, så att de kan odla sina värdefulla personliga resurser för framtidens tillverkningsindustrier.

6. Connecta människor med ett bekvämt besöksutrymme
JIMTOF får vid varje mässa ett stort antal deltagare och besökare. Vi kommer att sträva efter att skapa ett bekvämt besök för alla utställare och besökare, från Japan och utomlands, genom att förbättra rekreationsområden och restauranger, ge tillgång till en flerspråkig personal och skapa mobila appar.

JIMTOF – Japan International Machine Tool Fair går den 1-6 november i Tokyo.
 • Nov 16, 2018

  Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?

  Branschnytt I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag.
  0
 • Nov 16, 2018

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Reportage Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0
 • Nov 16, 2018

  Nu kommer Ford lättaste superbil

  Reportage Kolfiberhjul och en motorhuv av polykarbonat är några av hemligheterna bakom lättviktaren med wow-känsla!
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Sverige och Hannovermässan - a perfect match!

  Den 1-5 april 2019 vänds blickarna mot världens största industrimässa i Hannover och Sverige tar rollen som partnerland. Satsningen innebär en fantastisk möjlighet för våra svenska industriföretag att visa upp sig och knyta nya samarbeten.
  0

 • Teknik

  Norelems dämpare levererar rätt struktur

  Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.
  12
 • Teknik

  Formfräsning produktivt och ekonomiskt

  Dormer Pramets familj med ekonomiska fräsverktyg har förstärkts med flertalet nya sortiment för medelfin bearbetning och finbearbetning inom formverktygstillverkning.
  18