Foto: Bombardier.

Aug 9, 2017

Bombardier tecknar mångmiljonkontrakt för tillverkning i Västerås


Affären sker via Bombardier Transportations kinesiska joint venture Bombardier NUG Propulsion System.

Det är Bombardier Transportations kinesiska joint venture Bombardier NUG Propulsion System Co. Ltd. (BNP), som har tecknat två kontrakt med kinesiska New United Group (NUG). Det framgår av ett pressmeddelande.

BNP ska tillhandahålla framdrivnings- och kontrollutrustning avseende 264 vagnar i tunnelbanan i Nanchang och utrustningen ska levereras från Bombardier Transportations anläggningar i Västerås och Changzhou i Kina.

Kontrakten är värda cirka 204 miljoner kinesiska yuan (cirka 26 miljoner euro), från vilken Bombardier Transportation direkta andel i kontrakten värderas till cirka 23 miljoner kronor.

Bombardier Transportation äger 50 procent i joint venture-bolaget som bildades 2013.

I och med detta kontrakt har totalt 22 städer i Kina valt Bombardiers framdrivningsteknologi för sin växande kollektivtrafik, bland andra Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Tianjin, Xiamen, Lanzhou, Chengdu och Urumqi.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Teknik

  Tufcot® ersätter metall i marina miljöer

  Scandinavian Friction har fått saker att glida, bromsa och stå still sedan 1990-talet. Nu satsar man stort på det självsmörjande kompositmaterialet Tufcot® för marina miljöer.
  0
 • Teknik

  Nya lamellslipskivor från Flexovit

  Med en mycket flexibel och följsam uppbyggnad. Används för grov-, mellan och finslipning, gradning, svetsslipning och polering av profilerade detaljer.
  0