Patientvagn Proton S10 som används för patienttransporter är en av de produkter som Proton Caretec utvecklar och tillverkar i Skillingaryd. Foto: Proton.

Nov 2, 2017

Bengtssons Mekaniska förvärvar ledande tillverkare i Skillingaryd


Stärker därmed sin position på den skandinaviska marknaden.

Den 1 november 2017 blev det klart att Proton Caretec säljs till Bengtssons Mekaniska AB i Forserum. Proton Caretec i Skillingaryd, som sedan 1990 varit en del av småländska Proton Group, är en av Nordens ledande tillverkare av sjukhussängar, patientvagnar och sängbord.

Bengtssons Mekaniska är ett privatägt verkstadsföretag som bland annat tillverkar produkter för vård- och omsorgsmiljö. I och med förvärvet av Proton Caretec förstärker Bengtssons Mekaniska sin inriktning mot vård och omsorg och stärker sin position på den skandinaviska marknaden.

- Proton Caretec är ett starkt varumärke med en lång tradition på framför allt den svenska marknaden. Bengtssons Mekaniska har stor erfarenhet av produkter för vårdsektorn och jag är förvissad om att de kommer att förvalta varumärket och bolaget väl. Vi är nöjda med inriktningen som Bengtssons Mekaniska har och vi ser att Proton Caretec har möjlighet till en positiv utveckling i och med det nya ägarskapet, säger David Gustafsson, VD och koncernchef Proton Group.

- Vi är väldigt nöjda med förvärvet av Proton Caretec, deras verksamhet passar bra med vår nuvarande och med våra gemensamma erfarenheter och kompetenser inom segmentet vårdprodukter ser vi att det kan innebära en enormt positiv utveckling för alla i framtiden, säger Niclas Bengtsson, VD och ägare till Bengtssons Mekaniska AB.

Förvärvet innebär att Bengtssons Mekaniska AB förvärvar Proton Caretec i sin helhet och har för avsikt att fortsätta att driva och utveckla bolaget. 

Proton Caretec utvecklar kvalitativa och innovativa lösningar med sängen i fokus för olika typer av vårdmiljöer och är en av de äldsta och mest välrenommerade aktörerna på den nordiska marknaden. Utveckling, produktion och huvudkontor finns i Skillingaryd i Småland. Totalt omsätter Proton Caretec 35 MSEK och har ca 20 medarbetare.
Proton Group är en privatägd industrikoncern med företag i fem affärsområden. Läs mer på proton.se

Bengtssons Mekaniska AB i Forserum är ett komplett verkstadsföretag med egen pulverlackering. Modern produktion kräver moderna maskiner och metoder och ett stort miljöansvar, Bengtssons Mekaniska är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001. Bengtssons Mekaniska lägger stor vikt vid den tekniska utvecklingen och försöker hitta effektiva lösningar, från en lös idé fram till leverans av den slutliga produkten. Produkterna Bengtssons Mekaniska tillverkar används främst inom vård och omsorg, butiksinredningar samt för produktexponering. Totalt omsätter Bengtssons Mekaniska 28 MSEK och har 20 medarbetare.
Läs mer om Bengtssons Mekaniska AB på bengtssonsmek.se

  Annons
 • Att göra Origami av Metall

  Designprocessen kallas ”specialtillverkad massproduktion”, där kunderna kan välja från ett brett utbud av alternativ för att skapa en specifik produktkonfiguration
  107
 • Mar 19, 2018

  "Maskinerna måste gå som schweiziska ur"

  Branschnytt Intresset för industriellt underhåll har aldrig varit större. SKFs koncernchef, en av talarna på Underhållsmässan, menar att i takt med en alltmer automatiserad produktion krävs satsningar på underhåll.
  0
 • Mar 19, 2018

  26 år och vd för Gnosjöföretaget

  Branschnytt Han tar över stafettpinnen för familjeföretaget, med över 100 år på nacken, och som just nu är i slutfasen av ännu en stor investering.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • PLAY: Titta in i ikoniska Guinness bryggeri i Dublin

  Den 17 mars infaller Irlands nationaldag, St. Patrick´s Day, där ett givet inslag är den ikoniska stouten Guinness. Bryggaren Arthur Guinness startade på 1700-talet och än idag brygger man på St. James Gate Bryggeri i Dublin. Titta in!
  0

 • Teknik

  Pneumatik för extrema förhållanden

  Hos OEM Automatic hittar ni pneumatikkomponenter från leverantörerna Asco, Aignep och Castello, som med många års erfarenhet och utveckling tagits fram för att erbjuda marknadens mest pålitliga produkter.
  0