Mar 20, 2017

Linköpingsföretaget till Nasdaq First North


Som pionjärer inom Augmented Reality har företaget en stark marknadsposition med sin mjukvara för vägledning på distans. Nu ansöker företaget om listning på börsen och genomför samtidigt en nyemission om 60 MSEK.

"Med XMReality’s lösning för Remote Guidance är det som att vara där. Även om du faktiskt är någon annanstans." Så beskriver XMRealityg sin produkt. XMReality utvecklar och säljer mjukvara och hårdvara inom augmented reality.

Nu har styrelsen för XMReality AB (publ) beslutat att ansöka om listning av Bolagets aktier på Nasdaq First North och i samband med noteringen genomföra en nyemission om cirka 60 MSEK riktad till allmänheten i Sverige och institutionella investerare.

Ett prospekt avseende Erbjudandet offentliggjordes den 15 mars 2017. Teckningstiden inleds den 16 mars 2017 och pågår fram till och med 4 april 2017.

XMReality är pionjärer inom Augmented Reality (AR) och har en stark marknadsposition med sin mjukvara – XMReality Remote Guidance. Kunderna utgörs främst av ett antal globala industribolag med vardera tusentals servicetekniker över hela världen. Bland dessa återfinns Volvo Cars, Tetra Pak, Wärtsilä, Bombardier och Rexroth (Bosch Group), enligt analysföretaget Redeye.

- Vi tillämpar vårt AR­kunnande på̊ Remote Guidance, vägledning på̊ distans. Vi var först med en industrianpassad AR-lösning och har redan intagit en stark marknadsposition. Remote Guidance innebär att en person på̊ en viss plats får instruktioner av en person på̊ en annan plats för att lösa en uppgift. Kunskap kan överföras var som helst – just då den behövs. Det sker med hjälp av XMRealitys internetbaserade AR-lösning i kombination med videokommunikation, förklarar bolagets vd Johan Castevall i ett pressmeddelande.

Johan Castevall har cirka tio års erfarenhet av ledningsarbete inom startup-bolaget Medius. Claes Nylander är sedan år 2012 styrelseordförande i XMReality och har tidigare haft ledande befattningar på Unilever, Alcatel och Sensistor Technologies. XMReality är baserat i Linköping med drygt 20 medarbetare inom produktutveckling, marknadsföring och försäljning.

Bolaget gör nu en nyemission om 60 MSEK inför notering på Nasdaq First North, varav ca 40 MSEK tagits av institutionella investerare. Värderingen pre-money uppgår till omkring 140 MSEK och pris per aktie är 13,70 SEK. Teckningstiden pågår 16 mars till 4 april 2017. Genom Redeyes roll som finansiell rådgivare i transaktionen ges Redeye Premium-medlemmar möjlighet att teckna digitalt med garanterad tilldelning (först till kvarn) på upp till 100 000 SEK.

Ta del av samtlig information om noteringen på Redeyes transaktionssida för XMReality

XMReality grundades 2007 av forskare från FOI, Totalförsvarets Forskningsinstitut. Inledningsvis inriktades företaget mot uppdragsforskning för FMV, Försvarets Materielverk, och BAE Systems. Sedan 2012 har företaget fokuserat på industriella kunder med lösningar för effektiv fältservice. Lösningarna bygger på företagets djupa kompetens inom förstärkt och blandad verklighet (augmented and mixed reality), digital bildbehandling och människa-datorinteraktion. 
 • Mar 28, 2017

  Vinnarna till ABB:s stipendium för unga forskare inom teknik

  Nyheter I samband med Utställningen Unga Forskare på Tekniska museet i Stockholm den 27 mars delade ABB tillsammans med Unga Forskare ut stipendiet The ABB and Young Scientists Scholarship. Två studenter får chansen att utveckla sitt eget forskningsprojekt på ABB.
  18
 • Mar 28, 2017

  HANZA etablerar tillverkningslösning med leveranser till Flexenclosure

  Nyheter HANZA Holding AB (publ) har etablerat en tillverkningslösning för det intelligenta kraftstyrningssystemet eSite till den ledande off-grid energileverantören Flexenclosure, genom vilken HANZA kommer att leverera samtliga elektriska delar.
  17
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  ”Vi lever i framtiden”

  Patrik Durvik sitter på tre stolar. Som chef för Autodesk i Sverige har han flera olika ledande roller.
  365
 • Reportage

  Jim Valentin - en automatiserad svetsare som stortrivs

  - Det blir snyggare, jämnare kvalité, det går betydligt fortare och man sparar kroppen när man inte behöver lyfta och vända på tunga detaljer, säger Jim som dessutom får tid med andra arbetsuppgifter.
  120
 • Kiruna Wagon i Swedish Steel Prize-finalen

  Rekordmånga ansökningar har resulterat i fyra finalister till det prestigefyllda stålpriset, varav en är svenska Kiruna Wagon med sitt innovativa dumpervagnssystem med rullande lossning, se filmen.
  193