William Palm. Foto: Felicia Yllenius

Mar 20, 2017

Årets teknolog 2017: William Palm, civilingenjör i robotik


Med driv och engagemang för att utveckla framtidens hållbara tekniska lösningar, samt förmågan att snabbt se samband, blir hans idéer till projekt och framgång.

William Palm från Mälardalens Högskola är Årets Teknolog 2017. Utmärkelsen delades ut under Employer Branding-eventet Universum Awards på Berns Salonger i Stockholm den 15 mars. Priset delas ut av teknikföretaget ABB.

Viljan att förstå hur allt hänger ihop, skruva isär prylar för att identifiera problem och åstadkomma bättre resultat än tidigare. Det är kännetecken för Årets Teknolog 2017 som ABB utser till William Palm. Med driv och engagemang för att utveckla framtidens hållbara tekniska lösningar, samt förmågan att snabbt se samband, blir hans idéer till projekt och framgång.

”William är en otroligt ambitiös och ödmjuk student. Han är en god lyssnare och visar respekt för andra, vilket ligger i linje för ABB:s värderingar. Hans gedigna nyfikenhet för tekniken och dess beståndsdelar, tillsammans med hans enorma intresse för innovation, att bygga robotar och leda projekt för framtidens energilösningar, gör honom till Årets Teknolog 2017”, säger Maria Brithon Brinck, personaldirektör för ABB Sverige.

"Jag har alltid haft ett stort intresse för ny teknik, så att få chansen att arbeta hos ABB som ligger i framkant känns grymt kul. Jag hoppas på att få lära mig mer om företaget och vet att det kommer bli en rolig sommar med teknik i fokus", säger William Palm, civilingenjör i robotik vid Mälardalens Högskola.

Skräddarsytt sommarjobb
Priset består förutom utmärkelsen även av ett skräddarsytt sommarjobb på ABB:s division Industrial Automation i Västerås. William Palm kommer själv att få vara med och bestämma jobbets inriktning samt målsättning.  

För sextonde året i rad anordnades Universum Awards av företaget Universum. Priset Årets Teknolog delas sedan 2007 ut av teknikföretaget ABB. Utmärkelsen överlämnades av Björn Jonsson, ansvarig för ABB:s division Industrial Automation i Sverige.

I Sverige har ABB ungefär 8 600 medarbetare och finns på cirka 30 orter. Svenska ABB är ledande leverantör av produkter och system för kraftöverföring samt process- och industriautomation. Stora verksamhetsorter är Västerås med cirka 4 000 medarbetare och Ludvika med cirka 2 700 medarbetare.
 • Mar 28, 2017

  Vinnarna till ABB:s stipendium för unga forskare inom teknik

  Nyheter I samband med Utställningen Unga Forskare på Tekniska museet i Stockholm den 27 mars delade ABB tillsammans med Unga Forskare ut stipendiet The ABB and Young Scientists Scholarship. Två studenter får chansen att utveckla sitt eget forskningsprojekt på ABB.
  18
 • Mar 28, 2017

  HANZA etablerar tillverkningslösning med leveranser till Flexenclosure

  Nyheter HANZA Holding AB (publ) har etablerat en tillverkningslösning för det intelligenta kraftstyrningssystemet eSite till den ledande off-grid energileverantören Flexenclosure, genom vilken HANZA kommer att leverera samtliga elektriska delar.
  17
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  ”Vi lever i framtiden”

  Patrik Durvik sitter på tre stolar. Som chef för Autodesk i Sverige har han flera olika ledande roller.
  365
 • Reportage

  Jim Valentin - en automatiserad svetsare som stortrivs

  - Det blir snyggare, jämnare kvalité, det går betydligt fortare och man sparar kroppen när man inte behöver lyfta och vända på tunga detaljer, säger Jim som dessutom får tid med andra arbetsuppgifter.
  120
 • Kiruna Wagon i Swedish Steel Prize-finalen

  Rekordmånga ansökningar har resulterat i fyra finalister till det prestigefyllda stålpriset, varav en är svenska Kiruna Wagon med sitt innovativa dumpervagnssystem med rullande lossning, se filmen.
  193